Design meubels en woonaccessoires uit Westfalen

weld & co staat voor meubels en woonaccessoires uit Westfalen, een regio in Duitsland met een rijke meubelmaker traditie. Elk ontwerp is gebaseerd op een uniek idee dat het belang van zowel vorm als functie onderkent. Met zijn strakke lijnen richten de ontwerpen zich op de essentie. De materialen worden niet alleen geselecteerd uit praktisch oogpunt maar ook omdat ze het ontwerp ondersteunen. weld & co combineert ambachtelijk vakmanschap met industriële productie om haar producten in de eigen regio te vervaardigen.

Solid & Grid collectie

wandplanken - bijzettafels - boekensteunen

Bij het ontwerpen van de Solid & Grid collectie is er naar gestreefd om een stijlbepalende, terugkerende grafische structuur te realiseren. Er is gekozen voor een patroon dat er licht en elegant uitziet terwijl het stevige duurzaamheid biedt. Dit is bereikt met een diagonaal gesneden rooster van staal. Na de eerste modellen met diagonale uitsneden zijn er ook verschillende solide versies ontworpen.

Eiken collectie

wandplanken met boekensteunen

Bijna geen ander type hout staat voor zo veel positieve eigenschappen als eiken. Met zijn warme gouden tinten en kenmerkende patroon is het een robuuste favoriet voor het creëren van producten die blijven bestaan. Al deze kenmerken zijn terug in de eiken collectie van weld & co. Een aantal elementen van deze eiken producten worden gemaakt van gepoedercoat staal en deze onderstrepen de charme van het hout. Op deze manier worden er unieke, stevige en tijdloze ontwerpen gemaakt.

Oud hout collectie

fotolijst- en wandplanken

Deze collectie heeft tot doel oude materialen te behouden door ze te gebruiken voor iets nieuws. Hierbij wordt oud hout gecombineerd met componenten van gepoedercoat staal om een elegante en stevige look en feel te creëren. Op deze manier ontstaan meubels die echt tijdloos zijn.